10 TIPS OM ENERGIE TE BESPAREN

/ by

Een aantal handige energie bespaartips

Er zijn veel kleine dingen waarmee je energie kunt besparen.
Meestal sta je er niet bij stil maar veel apparaten gebruiken toch nog stroom ook al gebruik je ze op dat moment niet.
Doe als het donker is het licht maar eens uit in je kamer en je zult zien dat er nog verschillende kleine led lampjes zijn die oplichten. Bijvoorbeeld uw tv, ontvanger, een lader van een mobiele telefoon enz.
Deze apparaten gebruiken nog steeds stroom, niet veel maar toch.
Al deze apparaten bij elkaar verbruiken jaarlijks toch snel een paar tientjes aan energie.

Schakel daarom apparaten die je niet dagelijks gebruikt helemaal uit.
Lees de volgende energie bespaartips en misschien bespaart u zo wel een paar honderd euro per jaar !! 
Mooi toch ? Geld dat u voor andere leuke dingen kunt gebruiken.

Een aantal energie bespaar tips voor u op een rij:

tip 1: Zet de tv, radio en alle andere elektronische apparaten uit en niet op stand-by.

tip 2: Sluit ramen en deuren goed af en zet de verwarming laag of uit als de ramen open staan om te luchteb.

tip 3: S’avonds als u gaat slapen zet dan de thermostaat van  de verwarming op 13 tot 15 graden. Zet deze niet te laag want dat kost weer veel meer energie als u de woning s’ochtends weer wilt opwarmen. Deze tip alleen al kan u 42 euro per jaar besparen.

tip 4: Schijnt de zon? Maak hier dan gebruik van en hang uw was buiten op ipv een droger te gebruiken. Dit bespaart u gauw 5 tot 20 euro per maand.

tip 5: Koop spaarlampen, deze lijken duur maar zullen u uiteindelijk meer opleveren en het is ook nog goed voor de natuur. Kijk anders gauw naar onze EnergieShop voor spaarlampen.

tip 6: Let goed op uw diepvries en ontdooi deze wanneer nodig, een volle diepvries verbruikt gauw 2 keer zoveel energie. Let ook op dat uw sluitstrips nog heel zijn zodat u niet onnodig energie verliest.

tip 7: Wanneer u een product uit de vriezer wil ontdooien, leg deze dan in de koelkast, op deze manier gebruikt de koelkast de kou om zich koud te houden. Andersom geldt dit ook, wilt u iets in de koelkast bewaren wat u net heeft gegeten? Wacht dan eerst tot dit helemaal is afgekoeld zodat de koelkast niet warm wordt door uw eten en dus meer energie nodig heeft om koud te worden.

tip 8: Zorg dat het licht uit is als er u er niet bent, ook in uw gang en andere delen waar u op dat moment niet bent.

tip 9: Gemiddeld douchen we 9 minuten en dit kost ons 100 liter water, douche dus af en toe eens 1 minuutje korter en u zult zien dat er veel minder water nodig is.

tip 10: De opladers van tegenwoordig laden altijd op, zo ook als het apparaat al helemaal vol zit. Zorg er dus altijd voor dat u het laden stopt op het moment dat uw apparaat vol zit.

tip 11: Misschien wel de belangrijkste tip. Wees bewust van uw energieleverancier, vaak wordt er veel te veel uit gegeven omdat er een dure energie leverancier de energie levert. Via EasySwitch kunt u zelf vergelijken of dat u teveel betaald of niet. En dat kost u niks!

 

Het is handig om verschillende energie bespaartips te krijgen.
Op deze website vertellen wij u daar meer over.
Als u daadwerkelijk iets met onze bespaartips doet kunt u verandering merken voor uzelf en uw omgeving.
Met al deze tips van onze website kunt u elke maand tientallen euro’s besparen.
Maak slim gebruik van onze gratis bespaartips en zo bespaart u misschien wel honderd euro per maand. Is dat niet mooi? Dat u gewoon dat geld voor andere, leuke dingen kunt gebruiken?

Uiteraard is het daarom slim om verschillende energie bespaarproducten te gebruiken uit onze EnergieShop. Met deze energiezuinige producten kunt u veel meer besparen dan tientallen euro’s. Denk aan honderden euro’s. Alleen de truc: gebruik de producten goed, evenals de bespaartips.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail